Cultuurpal(l)et

Het Cultuurcentrum Strombeek-Grimbergen, de Academie Grimbergen, het MOT en het gemeentebestuur bundelen de krachten om dit groots kunstevenement uit te rollen. Gedurende mei en juni 2023 worden alle vormen van actieve kunstbeoefening (videokunst, muziek, beeldende kunst, graffiti, schilderkunst, toneel, woord, …) en ambachten in de kijker gezet.
Naar het volledige programma van Cultuurpal(l)et in Grimbergen.

1000 jaar Grimbergen in de kunst

Installatie door vzw KunstDorp Grimbergen
Een video-installatie van vertellers-verzamelaars die je gidsen door de rijke geschiedenis van Grimbergen. De Parel van Brabant is vaak door de pleinairisten of landschapschilders in de verf gezet. Ze kwamen met de boerentram uit Brussel. Met hun schildergerief onder de arm trokken ze, weer of geen weer, door het dorp. Vooreerst zagen zij de schoonheid van de natuur in de Maalbeekvallei en de monumentale trots van abdij, kastelen, watermolens en pachthoven.
Een uitnodiging om door de ogen te kijken van vele generaties kunstenaars. Ze verdienen onze waardering voor hun artistieke bekwaamheid. En dankbaarheid voor hun bijdrage aan onze iconografische nalatenschap.

Info

Wanneer
Zaterdag en zondag 17-18 en 24-25 juni 2023 van 10 tot 17 uur
Prijs
Gratis
Waar
het MOT, Afdeling Tommenmolen - Tommenmolenstraat 18, 1850 Grimbergen