Speuren met Molly de mot

Molly de mot, onze mascotte neemt je mee op speurtocht door het Museum.

Iedere deelnemer krijgt een boekje, er zijn drie versies volgens moeilijkheidsgraad: voor de eerste, de tweede en de derde graad lager onderwijs. In iedere versie draagt Molly een pet en vestje in een andere kleur. Elk kind gaat op zoek naar een afbeelding van Molly in de juiste kleur. Bij deze Molly staat een cijfer in een tekstballon. Dit cijfer stemt overeen met het cijfer van de opdracht in het boekje. Heb je alles opgelost? Dan heb je bewezen dat je een goede speurneus bent en krijg je een geschenkje aan de balie. De begeleidende volwassene krijgt een apart boekje met achtergrondinformatie en de juiste antwoorden.

Ook kinderen van 3 tot 6 jaar kunnen speuren in het MOT. Voor hen is er een leuke aangepaste kleuterspeurtocht. Zij zoeken Supermolly en krijgen een koffertje mee met een kleur- en stickerboek en enkele attributen voor fijne spelopdrachten. Het kleurboek mogen ze achteraf meenemen naar huis.

Speuren met Molly de mot kan gecombineerd worden met De speelzolder.

Dit is ook een mooie activiteit voor een verjaardagsfeestje. Om je vriendjes uit te nodigen kan je de originele kaartjes van het MOT gebruiken. Deze kan je hier downloaden en afdrukken op stevig papier.

Info

Voor wie
Kleuters, 1 ste, 2 de en 3 de graad Lager Onderwijs
Zowel gezinnen met kinderen als scholen zijn welkom.
Tijd
Circa 1.30 uur
Prijs
1 euro (exclusief toegang), de kleuterspeurtocht kost 2 euro (exclusief toegang).
Wanneer
Elke weekdag van 9 tot 17 uur, v an april tot en met september ook in het weekend en op feestdagen van 14 tot 18 uur.
Ook geschikt voor verjaardagsfeestjes in het weekend, op woensdagnamiddag of een andere weekdag tijdens de schoolvakanties.
Begeleiding
Hiervoor zorgt de leerkracht of de begeleidende volwassene zelf
Extra
Ter plaatse ontvangt de begeleider het info-boekje met de nodige uitleg over de speurtocht en nuttige achtergrondinformatie.
Waar
het MOT, Afdeling Guldendal - Guldendal 20, 1850 Grimbergen
Reservatie
Mogelijk vanaf 1 mei voor het schooljaar dat volgt
Tel. +32 2 270 81 11 – info@mot.be
Algemene reserveringsvoorwaarden
Gezinnen moeten niet vooraf inschrijven voor de speurtocht.