Balkenhak-Doe

Vandaag worden boomstammen in de zagerij machinaal tot balken verzaagd. Vroeger gebeurde dit manueel met behulp van de bijl, wat bekendstaat als kantrechten. Tijdens deze workshop balken beslaan gaan we aan de slag met beslagbijlen, het specifieke handwerktuig dat men gebruik om stammen tot balken te beslaan. Je hebt er een specifieke techniek en heel wat spierkracht en uithouding voor nodig. Ook het verplaatsen van stammen komt aan bod: we gaan onder meer aan de slag met de uitdraaghaak en de mallejan.

De laatste editie was op 6 april 2019.

Wil je meer weten? Bekijk dan zeker bovenstaand filmpje!

Lesgever

Robbie Goris heeft een passie voor bos, hout en oude technieken zoals vakwerkbouw. Dankzij jarenlange ervaring met bijlen in zijn job als bosbouwer is hij de geknipte persoon om je de kneepjes van het kantrechten bij te brengen.

Info

Voor wie
Voor volwassenen, zowel beginners als gevorderden
Aantal
Maximum 8 deelnemers
Prijs
50 euro per deelnemer inclusief 1 gratis toegang
Wanneer
Volgende datum nog niet gekend.
Waar
het MOT, Afdeling Guldendal - Guldendal 20, 1850 Grimbergen
Opmerking
De kostprijs van de boomstammen is niet inbegrepen in de prijs van de workshop, het is dus niet voorzien om de balken achteraf mee te nemen naar huis.
Inschrijving
Tel. +32 2 270 81 11 – info@mot.be

Kon je er vorige keer niet bij zijn en wil je graag op de hoogte worden gehouden? Schrijf je dan in op de Nieuwsbrief van het MOT