Bronsgiet-Doe

Workshop brons gieten in een zandmal

Ontdek hoe je een massief bronzen beeldje maakt. De verschillende manieren om een mal te maken komen aan bod. Alle handelingen van het bronsgieten worden overlopen. Tijdens deze workshop focussen we ons op het gieten in een mal van zand.

Je maakt eerst een beeldje in styropor, dat in een zandmal wordt geplaatst. Daarna wordt het beeld gegoten en uit zijn mal gehaald. De gietkanalen en oneffenheden worden verwijderd en het beeld wordt verder afgewerkt. Afhankelijk van de beschikbare tijd kunnen de beeldjes nog gepatineerd worden.

Eventueel kan je thuis al wat voorbereidend werk doen in de vorm van een schets of een voorontwerp in styropor.

De laatste editie was op 11 mei 2019.

Lesgever
Stefaan De Visscher maakte voor het eerst kennis met het werken met metaal in het atelier van zijn vader, waar hij leerde lassen toen hij acht jaar oud was. Uit deze knutselwerkjes groeide een interesse voor het creëren van ruimtelijk werk, met een voorliefde voor het werken met metaal.
Later studeerde hij beeldhouwkunst en fotografie aan het hoger instituut Sint-Lucas Gent. Sinds 1997 geeft hij er les in het atelier beeldhouwkunst, waar hij verantwoordelijk is voor de werkplaatsen mallenbouw, gips / kunststoffen, hout en metaal.

Info

Voor wie
Voor volwassenen en jongeren vanaf 14 jaar, zowel beginners als gevorderden
Aantal
Maximum 10 deelnemers
Prijs
68 euro per deelnemer inclusief 1 gratis toegang
Wanneer
Nog geen datum gekend
Waar
het MOT, Afdeling Guldendal - Guldendal 20, 1850 Grimbergen
Meebrengen
Lunchpakket
Inschrijving
Tel. +32 2 270 81 11 – info@mot.be

Kon je er vorige keer niet bij zijn en wil je graag op de hoogte worden gehouden? Schrijf je dan in op de Nieuwsbrief van het MOT