Heggen leggen

Samen met Inverde en Natuurpunt Grimbergen organiseert het MOT de workshop "Heggen leggen".

Voor de komst van de prikkeldraad vormden heggen de belangrijkste afsluiting van akkers, weilanden en erven. Het leggen van heggen is een zo goed als vergeten techniek om percelen "veedicht" te houden. Door de stam van de haagplanten half door te hakken kan men deze schuin neerleggen en de takken invlechten. Zo ontstaat een voor mens en dier ondoordringbaar netwerk van takken. Deze techniek zorgt niet alleen voor mooie, gezonde heggen maar maakt ook nieuwe toepassingen mogelijk. Van onze inheemse planten is vooral meidoorn bijzonder geschikt om heggen te leggen, maar ook haagbeuk, hazelaar, liguster, sleedoorn, Gelderse roos en kornoelje zijn bruikbaar.

Deze workshop start met een theoretische inleiding waarbinnen de verschillende stijlen van haagvlechten aan bod komen, alsook een deeltje over materiaal en veiligheid. Daarna gaan we zelf aan de slag. Tijdens het praktijkgedeelte toveren we een twintigtal meter haag om tot een mooi voorbeeld van een gelegde of gevlochten haag.

De laatste editie van deze workshop vond plaats op 17 december 2015.

Info

Aantal
Maximum 10 deelnemers
Prijs
50 euro per deelnemer
Wanneer
Volgende datum nog niet bepaald
Waar
het MOT, Afdeling Liermolen - Vorststraat 8, 1850 Grimbergen
Inschrijving
Momenteel geen inschrijvingen lopend

Kon je er vorige keer niet bij zijn en wil je graag op de hoogte worden gehouden? Schrijf je dan in op de Nieuwsbrief van het MOT