Pizzabak-Doe

Workshop pizza bakken in de bakoven

Voor wie de werking van een bakoven wil ontdekken en van pizza houdt is dit de gedroomde kans! Het bakken van pizza kent wat verschillen met het bakken van brood: we stoken de oven met gekloven blokken en laten het vuur branden.

Nadat we het deeg gemaakt hebben, beleggen we het met saus, kaas en kruiden. De pizza's worden gebakken in een bakoven die met hout wordt gestookt.

LesgeverJohan Christiaens heeft zich verdiept in het verhaal en de tradities achter de pizza, zoveel meer dan gewoon een lap deeg met saus er op. Hij bouwde zelf een mobiele bakoven en bekwaamde zich in het bereiden en bakken van het ideale pizzadeeg.

Corona
Alle Does vinden tot nader order plaats. We zijn voorzichtig positief en verwachten dat onze workshops van juni, juli, augustus en september kunnen plaatsvinden. Aarzel niet om je nu al in te schrijven! Strooit corona toch nog roet in het eten, dan garanderen we de volledige terugbetaling

Info

Voor wie
Voor volwassenen en kinderen vanaf 6 jaar, zowel beginners als gevorderden
Aantal
Maximum 10 deelnemers
Wanneer
Zaterdag 22 augustus en zaterdag 19 september 2020 van 13 tot 17 uur.
Waar
het MOT, Afdeling Liermolen - Vorststraat 8, 1850 Grimbergen
Prijs
20 euro voor volwassenen, 6 euro voor kinderen en jongeren van 6 tot 18 jaar, incl. 1 gratis toegang
Meebrengen
Schort
Inschrijving
Tel. +32 2 270 81 11 – info@mot.be
Algemene reserveringsvoorwaarden

Ik vond de Pizzabak-Doe een zeer geslaagde workshop. De combinatie van het pizza maken en het aspect van de houtoven is een goed idee. De lesgevers brachten hun materie met enthousiasme en vakkundig. Tof! Ik had mijn 11-jarige dochter mee en die legt nu tegen iedereen uit hoe een pizza hoort gemaakt te worden. - Frank, 2019