Scheer-Doe

Workshop scheren met een scheermes

Genoeg van de stapels wegwerpmesjes of van het luidruchtige scheerapparaat en van een branderige of ontstoken huid? Vergeet de horror-reputatie van het open scheermes en leg je toe op de kunst van het klassieke scheren, met materiaal dat generaties meegaat. In deze Doe leer je alles over het mes en hoe je het vlijmscherp kan houden, leer je de routine van het scheren en probeer je alles zelf uit zodat je thuis met kennis van zaken aan de slag kan.

In deze workshop dus een portie theorie, maar vooral praktijk: je zet je eigen eerste stappen in de techniek van het scheren! Je mag daarbij je eigen materiaal meebrengen als je dat hebt, maar er is in ieder geval een basisset beschikbaar voor elke deelnemer: een scheermes, kommetje en kwast, wetleer, scheercrème en spiegeltje.

Lesgever
Marc Van Hummelen
, alias Monsieur Léon, geeft onder de vleugels van vzw Villa VanZelf sinds 2014 de workshop scheren met klassiek open mes. Hij leerde eind jaren 1990 zelf al doende de kneepjes en volgde cursus bij lokale Brusselse legende Kapper James en bij Robert Chevalier van de Messenwinkel. Milieu en natuur liggen Marc nauw aan het hart, vandaar zijn liefde voor duurzame materialen zoals het open mes en alle toebehoren. Bezorgdheid om milieu en natuur zit verweven in het hele aanbod van Villa VanZelf.

Info

Voor wie
Voor volwassenen, zowel beginners als gevorderden
Aantal
Maximum 8 deelnemers
Wanneer
Zaterdag 2 juli van 14 tot 16.30 uur
Waar
In het Doe-kot aan de Liermolen - Vorststraat 8, 1850 Grimbergen
Prijs
60 euro per deelnemer (incl. toegang tot het museum)
Meebrengen
  • Badhandoek
  • Desgewenst je eigen materiaal
Inschrijven
02 270 81 11 of info@mot.be
Algemene reserveringsvoorwaarden
Goed voorbereid. Mooi zo. Doe zo voort. - Deelnemer 2020