Slijp-Doe

Workshop slijpen en wetten van messen

Het gebruik van scherp gereedschap bepaalt in grote mate de kwaliteit van het werk en de arbeidsvreugde, die ermee gepaard gaat. Het is een deelaspect van een beroep, dat zeer onderschat wordt. Het goed kunnen scherpen van gereedschap zorgt ervoor, dat er minder snijfouten zijn, het werk vlotter vooruit gaat, en het gereedschap minder snel aan vervanging toe is. Redenen genoeg om er aandacht aan te schenken. Tijdens deze workshop leer je meer over de verschillende soorten stenen, het gebruik van olie of water, en het bepalen van de hoek. Je mag je eigen keukenmessen met een niet gekartelde snede meebrengen om op te oefenen.

De laatste editie was op 1 juni 2019.

Lesgever
Tony Geldolf heeft een passie voor gereedschap en oudere technieken zoals smeden. Hij geeft al vele jaren workshops in het slijpen en wetten aan verschillende doelgroepen, onder andere aan koks bij Horeca Vlaanderen. Sinds 2011 begeleidt hij de Slijp-Doe in het MOT. Tony is tevens de man achter Sharptools.

Info

Voor wie
Voor volwassenen, zowel beginners al gevorderden

Aantal
Maximum 10 deelnemers
Prijs
40 euro per deelnemer inclusief 1 gratis toegang
Wanneer
Volgende datum nog niet gekend
Waar
het MOT, Afdeling Liermolen - Vorststraat 8, 1850 Grimbergen
Meebrengen
Keukenmessen met een rechte snede
Inschrijving
Tel. +32 2 270 81 11 – info@mot.be

Kon je er vorige keer niet bij zijn en wil je graag op de hoogte worden gehouden? Schrijf je dan in op de Nieuwsbrief van het MOT