Werken met de zeis

In samenwerking met Natuurpunt Grimbergen en Inverde organiseert het MOT de workshop “Werken met de zeis”. In het licht van de oudere technieken kan die vandaag haar nut nog bewijzen. De zeis lijkt in het tijdperk van de bosmaaier misschien wat ouderwets en nodeloos vermoeiend. Toch heeft dit werktuig heel wat voordelen voor wie er mee om weet te gaan. Een zeis maakt geen lawaai en is niet vervuilend. Bovendien heb je ook minder kans op wegslingerende steentjes of beschadiging van planten. Volgens onze ervaren lesgever is werken met de zeis zelfs heel aangenaam voor lichaam én geest!

Tijdens deze ééndaagse workshop gaan we in op de afstelling, het haren en wetten van de zeis en leren we de juiste beweging aan. Theorie én praktijk wisselen elkaar voortdurend af! Voor de workshop is geen voorkennis vereist.

Lesgever
Na een opleiding Biologie en een onderzoek naar de impact van rivierdynamiek op ongewervelden, verkoos Kevin Lambeets zich professioneel in te zetten voor natuurbehoud. Dit was niet nieuw voor hem, want sinds 2004 was hij al actief als vrijwilliger in het natuurgebied Grote Getevallei, waar hij zich toespitst op praktisch natuurbeheer en natuurstudie. Daarnaast is Kevin erg geïntrigeerd door handwerktuigen en kunstsmeden.


De laatste editie was op 29 september 2017

Info

Aantal
Maximum 8 deelnemers
Wanneer
Volgende datum nog niet gekend
Waar
het MOT, Afdeling Guldendal - Guldendal 20, 1850 Grimbergen
Inschrijving
Noodzakelijk. Via  Inverde.