Zomeren in het MOT

Zomeren in het MOT is een activiteit voor gezinnen met kinderen van 3 tot 12 jaar tijdens de zomervakantie. Er zijn doorlopende activiteiten, een heleboel workshops en ook Vlieg is van de partij!

Tijdens Zomeren reizen we terug in de tijd. In 2019 ontdekten we de late middeleeuwen: de hoogdagen van de ridders, kastelen, abdijen... Geen betere plek dan het Prinsenkasteel! Daar werden de kinderen als jonkvrouw of ridder ondergedompeld in het dagelijkse leven. Ze schoten raak met hun zelfgemaakte kruisboog, schreven net als een monnik een manuscript, bakten middeleeuwse lekkernijen in een oven van leem, maakten een zandloper om de tijd te meten en een zwaard om elkaar tot ridder te slaan.

Info

Voor wie
Gezinnen met kinderen van 3 tot 12 jaar.
Prijs
Kinderen betalen 6 euro voor Zomeren in het MOT inclusief de toegang tot het museum. Volwassenen betalen alleen de normale toegangsprijs.
Korting voor leden van de Gezinsbond.
Wanneer
Elke maandag, woensdag en vrijdag in juli en augustus doorlopend van 9 tot 16 uur. 
Om 10 uur en om 14 uur zijn er workshops.  Ze duren 1 à 2 uur.  Wees minstens 10 minuten voor aanvang aanwezig.
Extra

Breng op woensdag een schortje mee!

Tijdens Zomeren in het MOT maken onze medewerkers foto’s. Het kan zijn dat we die gebruiken voor promotionele doeleinden, zoals onze website, flyers en in de media. Ga je niet akkoord met het gebruik van het beeldmateriaal? Geef ons een seintje!

Waar
het MOT, Afdeling Guldendal - Guldendal 20, 1850 Grimbergen
Inschrijving
Vooraf inschrijven is niet nodig. Zomeren in het MOT is bedoeld voor gezinnen (het is dus géén kinderopvang).

Wat vonden de mama's en de papa's?

Zeer leuke activiteiten. Wij hebben een lekkere middeleeuwse taart gemaakt die heerlijk smaakte naar meer. Mooi uitzicht van boven in het kasteel. - Kristof (Uit met Vlieg)
De kleinzoon van 6 jaar heeft vandaag een echte kruisboog gemaakt en kon achteraf oefenen of zijn pijlen inderdaad raak schoten. In de binnenplaats van de ruïne van het Prinsenkasteel werd deze workshop gehouden onder begeleiding van twee medewerkers van het MOT. Als kers op de taart via de houten wenteltrap het donjon bezoeken vond hij heel tof! - Beauval (Uit met Vlieg)
Zoals elk jaar is "Zomeren in het MOT" een schot in de roos. Dit jaar zijn de middeleeuwen aan de beurt. Ik kon zelf papier en een manuscript maken en kreeg daarna nog een rondleiding in de kasteeltoren! Toppie!! - Julie (Uit met Vlieg)

't Was TOP!
Top workshop (kruisboog)!
Het was fijn en heel goed voorbereid!
Super!
3 jaar is misschien nog een beetje te klein maar hij heeft toch plezier gehad.
Zeer leuk dat deze keer ook het Prinsenkasteel gebruikt wordt.
Keileuk om iets bij te leren over vroeger.
Sublieme begeleiding van de workshop!
Workshop taart bakken: superleuk!
Meer van dit!