Zomeren in het MOT

Zomeren in het MOT zijn activiteiten tijdens de zomervakantie voor kinderen en hun gezin.
Er zijn workshops per leeftijdscategorie (3-6 en 7-12 jaar) en er is een doorlopend aanbod. We reizen elk jaar naar een historische periode, dit jaar naar de industriële revolutie.

‘Zomeren in het MOT’ editie 2021 is afgelopen.

In 2022 staan we weer paraat!


Info

Voor wie
Gezinnen met kinderen van 3 tot 12 jaar.
Prijs
Kinderen betalen 6 euro voor Zomeren in het MOT inclusief de toegang tot het museum. Volwassenen betalen de normale toegangsprijs.
Voor en/of na de workshop kan je nog een heleboel andere activiteiten doen.
Inbegrepen
  • zoeken naar de Schatten van Vlieg
  • Speuren met Molly de mot
  • het Guldendal bezoeken: de tentoonstellingen, de Speelzolder en de groene handjes
  • het Prinsenkasteel bezoeken

Niet inbegrepen

  • escape room
    opgelet: vanaf 8 jaar en je moet afzonderlijk reserveren
Wanneer
Tijdens de zomervakantie
Elke maandag, woensdag en vrijdag in juli en augustus doorlopend van 9 tot 17 uur. Om 10 uur en om 13.30 uur zijn er workshops. Ze duren 1 à 2 uur. Wees minstens 10 minuten voor aanvang aanwezig.
Waar
het MOT, Afdeling Guldendal - Guldendal 20, 1850 Grimbergen
Extra
Er is een picknickbar, waar drankjes en ijsjes voor je koud staan. Breng gerust je picknick mee, buiten kan je gezellig lunchen in de schaduw van de piramidetent.
Tijdens Zomeren in het MOT maken onze medewerkers foto’s. Het kan zijn dat we die gebruiken voor promotionele doeleinden, zoals onze website, flyers en in de media. Ga je niet akkoord met het gebruik van het beeldmateriaal? Geef ons een seintje!
Zomeren in het MOT is bedoeld voor gezinnen (het is dus géén kinderopvang).

Topdag gehad in het MOT! Na de geslaagde workshop ‘nachos maken’ op de prachtige binnenkoer, deden we nog de toer van het museum. Overal leuke opdrachtjes voor nieuwsgierige kleuters! Ook het prinsenkasteel was heel leuk aangekleed met hier en daar een doe-opdracht zodat de kindjes de hele tijd geboeid blijven. - Parvseva (Uit met Vlieg, 2020)

Een uitje dat aan alle criteria voldoet! Met weinig verwachtingen trokken we op een woensdag naar Grimbergen om deel te nemen aan de workshop 'Nachos maken'. Een fijne interactieve workshop waar groot en klein plezier aan beleefde, de setting gaf een grote meerwaarde. Ons zie je zeker terug! - Karolien (Uit met Vlieg, 2020)

Superleuk ook met zomerse workshop. Een aanrader voor actieve kinderen. - Vanessa (Google review, 2020)

Zoals elk jaar is Zomeren in het MOT een schot in de roos. Dit jaar zijn de middeleeuwen aan de beurt. Ik kon zelf papier en een manuscript maken en kreeg daarna nog een rondleiding in de kasteeltoren! Toppie!! - Julie (Uit met Vlieg, 2019)

De kleinzoon van 6 jaar heeft vandaag een echte kruisboog gemaakt en kon achteraf oefenen of zijn pijlen inderdaad raak schoten. In de binnenplaats van de ruïne van het Prinsenkasteel werd deze workshop gehouden onder begeleiding van twee medewerkers van het MOT. Als kers op de taart via de houten wenteltrap het donjon bezoeken vond hij heel tof! - Beauval (Uit met Vlieg, 2019)

Zeer leuke activiteiten. Wij hebben een lekkere middeleeuwse taart gemaakt die heerlijk smaakte naar meer. Mooi uitzicht van boven in het kasteel. - Kristof (Uit met Vlieg, 2019)