Planten voor de Prins

Planten voor de Prins is een educatieve wandeling door het Prinsenbos. Deze activiteit is geschikt voor scholen of andere groepen zoals speelpleinwerkingen.

Het gebouw van het MOT aan het Guldendal staat naast de ruïnes van het Prinsenkasteel. De kinderen krijgen een brief van Prins Baldewijn die hen om hulp vraagt bij de heropbouw van zijn kasteel, ze moeten op zoek naar nuttige planten.

Elk groepje van een vijftal kinderen krijgt een bolderwagen vol materiaal mee voor deze doe-wandeling. Alle groepjes gaan samen op tocht door het Prinsenbos en zoeken de vijf posten. Aan elke post moeten opdrachten worden uitgevoerd. Alles wat je nodig hebt, zit in je bolderwagen. De kinderen ontdekken dat heel wat alledaagse planten nuttiger zijn dan we wel zouden denken.

Er is lesmateriaal voor de leerling beschikbaar om na de wandeling te gebruiken in de klas. De leerkracht kan vooraf lesmateriaal downloaden om zich voor te bereiden op de wandeling.

Info

Voor wie
1 ste en 2 de graad Lager Onderwijs
Tijd
Planten voor de Prins duurt ongeveer 2 uur, tijdstip af te spreken bij reservatie
Prijs
40 euro (forfaitair bedrag tot 10 personen) + 4 euro per extra deelnemer
Grimbergse scholen: 20 euro (forfaitair bedrag tot 10 personen) + 2 euro per extra deelnemer
Wanneer
Dinsdag, donderdag en vrijdag tijdens de maanden april, mei, juni, juli en augustus. 
!! Tijdelijk niet in september, oktober en november 2022 wegens opfrissingswerken. !!
Begeleiding
Leerkracht of een andere volwassene.
De leerkracht kan vooraf lesmateriaal met vragen, antwoorden, opdrachten en achtergrondinformatie downloaden om zich voor te bereiden op de wandeling. Ook om de leerlingen voor te bereiden is er lesmateriaal voorzien.
Nodig
Aangepaste kledij
Waar
het MOT, Afdeling Guldendal - Guldendal 20, 1850 Grimbergen
Reservatie
Algemene reserveringsvoorwaarden
Reserveer