Volg met je klas een atelier in het MOT

Het aanbod voor scholen bestaat grotendeels uit begeleide activiteiten - of beter ateliers - waarbij de nadruk ligt op het overbrengen van de technische kennis. De leerlingen worden daarbij actief betrokken en uitgedaagd om de handen uit de mouwen te steken! Deze ateliers worden begeleid door een educatief medewerker van het MOT.
Planten voor de Prins en Speuren met Molly de mot zijn activiteiten die enkel worden ingeleid door een medewerker van het MOT, daarna worden ze verder begeleid door de leerkracht.
Wegens werken aan de Liermolen is er dit schooljaar geen Atelier Brood. Er is wél een aangepaste versie aan het Guldendal: het Atelier Pistolee.
Atelier Arabica
Atelier Brood
Atelier Hefbomen
Atelier Wassen

Kleuters

Basisschool

Secundair onderwijs

Hoger onderwijs

Voor het hoger onderwijs werken we op maat. Voor studierichtingen als geschiedenis, archeologie, erfgoedzorg, conservatie en restauratie, pedagogie, enz. hebben we heel wat te bieden. Van een rondleiding op maat tot praktische opleidingen. Voor de diversiteit aan mogelijkheden verwijzen we graag naar onze workshops voor volwassenen

Neem contact op met de educatieve dienst: +32 2 270 81 11 of mail naar info@mot.be voor meer informatie.

Bijzondere doelgroepen

Voor personen met een visuele handicap bieden we een aangepast programma aan.

Voor personen met andere handicaps werken we volgens het principe van inclusie, wat wil zeggen dat we alle bovenstaande ateliers en andere educatieve activiteiten in de mate van het mogelijke aanpassen en op maat aanbieden. 

Lesmateriaal

Het MOT biedt lesmateriaal aan om na het atelier te gebruiken in de klas.

Dynamo op weg

Gratis busreis voor scholen dankzij "dynamoOPWEG!".

Sinds april 2009 is het MOT erkend als ‘cultuurschakel’. Als je ons een bezoek wil brengen met je klas kan je met dynamoOPWEG gratis gebruik maken van het aanbod van De Lijn volgens hun dienstregeling. Je hebt recht op gratis vervoer met bus of tram van De Lijn tijdens de daluren met maximum 30 personen: van maandag tot zaterdag tussen 9u. en 15.30u. en na 18.30u.

Hoe werkt het? Surf naar www.cultuurkuur.be. Maak een persoonlijk account aan of meld je aan met je logingegevens van je bestaande UITid. Ga op zoek naar je schoolpagina. Vraag het dynamobeheerderschap aan. Na goedkeuring dien je online je dynamoOPWEG-aanvraag in. Het pdf-document met je vervoersbewijs kun je onmiddellijk erna downloaden. Meer info vind je op www.cultuurkuur.be/subsidies/dynamo-op-weg