Wat te doen tijdens de vakantie?

Naast een museumbezoek, de speurtocht met Molly de mot, een bezoekje aan de Speelzolder,... kan je tijdens de vakantie extra activiteiten beleven!
Ideetjes voor thuis

Ontdek onze vele ideetjes om tijdens de vakantie thuis de handen uit de mouwen te steken!

Zomervakantie

Paasvakantie 2023

Paasbrood 2023

Workshop broodbakken in een houtgestookte bakoven

Benodigdheden
  • 500g witte bloem
  • 300 ml melk
  • 1 eetlepel honing
  • 1 schepnet
  • 1 konijntje
Bereidingswijze
Vang een paasklok, schud ze uit en vang het ei op in een kom. Klop het losjes, voeg bloem, melk, honing en een handvol keuteltjes van het konijntje toe. Boetseer tot een paashaas, bak in de oven en eet op voor hij wegspringt.

Krokusvakantie 2023

Krokuskriebels - Appelbollen in de bakoven

De dag voor de start van de vasten is vastenavond, vette dinsdag, mardi gras of carnaval. Wereldwijd bestaan er talrijke vastenavond gerechten. Een traditionele specialiteit uit onze streken zijn appelbollen. Een appelbol is een appel in zijn geheel gehuld in een krokant vel bladerdeeg. We maakten zelf het deeg (niet de appel :) en de sfeer!

Herfstvakantie 2022

Pompoen Pizza's
Op de vooravond van Allerheiligen maken we originele pompoen pizza's in het bakhuis aan de Liermolen. Het was griezelig lekker!

Paasvakantie 2022

Paasbroodjes

We boetseren het deeg tot een paashaas, bakken het in de oven en eten het op voor hij wegspringt!

Krokusvakantie 2022

Worstenbroodjes

De dag voor de start van de vasten is vastenavond, vette dinsdag, mardi gras of carnaval. Wereldwijd bestaan er talrijke vastenavond gerechten, een traditionele specialiteit uit onze streken is worstenbrood. Je maakt zelf het deeg, het worstje, het broodje en de sfeer!

Herfstvakantie 2021

Pompoenbroodjes

Op Halloween keren de geesten van de doden terug. Om ze uit te nodigen, steken we kaarsjes aan in lantaarns gemaakt van pompoenen. De geur van de brandende bakoven wijst hen verder de weg. In de oven bakken we pompoenbroodjes. De versgebakken broodjes kan je achteraf thuis oppeuzelen.