Ontdek onze vele ideetjes om tijdens de vakantie thuis de handen uit de mouwen te steken!
De dag voor de start van de vasten is vastenavond, vette dinsdag, mardi gras of carnaval. Wereldwijd bestaan er talrijke vastenavond gerechten. Een traditionele specialiteit uit onze streken zijn appelbollen. Een appelbol is een appel in zijn geheel gehuld in een krokant vel bladerdeeg. We maakten zelf het deeg (niet de appel :) en de sfeer!
Paasbroodjes
We boetseren het deeg tot een paashaas, bakken het in de oven en eten het op voor hij wegspringt!
De dag voor de start van de vasten is vastenavond, vette dinsdag, mardi gras of carnaval. Wereldwijd bestaan er talrijke vastenavond gerechten, een traditionele specialiteit uit onze streken is worstenbrood. Je maakt zelf het deeg, het worstje, het broodje en de sfeer!
Op Halloween keren de geesten van de doden terug. Om ze uit te nodigen, steken we kaarsjes aan in lantaarns gemaakt van pompoenen. De geur van de brandende bakoven wijst hen verder de weg. In de oven bakken we pompoenbroodjes. De versgebakken broodjes kan je achteraf thuis oppeuzelen.