Smeed-Doe

Workshop ijzer smeden met hamer en aambeeld

Leer het smidsevuur temmen en onderwerp het aan jouw wetten. Leer de hamer hanteren en oefen je slagritme. Dan komen de basisbewerkingen van het smeden aan bod: strekken, klieven, stuiken en plooien. Na deze Doe heb je je eerste stappen gezet in de fascinerende wereld van de smid, de wereld van ijzer en vuur. Je maakt een eenvoudig gebruiksvoorwerp als souvenir.

Wil je nog intensiever kennismaken met de techniek van het smeden?

Lesgever
Michel Mouton studeert af als master aan het Marie Haps Instituut voor vertalers en tolken te Brussel. Kort daarna komt hij in contact met Alfred Habermann sr die zijn ‘ambachtelijke vader’ wordt. Habermann, een leidend figuur in de Europese hedendaagse smeedkunst, leidt hem binnen in de wereld van het metaal, het smeedijzer in het bijzonder, met oog voor schoonheid en vakmanschap, en brengt hem bij hoe te werken met respect voor het lichaam.
De professionele carrière van Michel Mouton bestaat uit het werken met groepen mensen om kennis door te geven. Hij leidt dit soort workshops sinds meerdere jaren en combineert daarbij vakkennis met didactische kwaliteiten, passie met geduld. Hij is meertalig, maar spreekt hier vooral de taal van ijzer en vuur.

Bekijk zeker ook de website van IJzer en Vuur vzw.

Info

Voor wie
Voor volwassenen en jongeren vanaf 14 jaar, zowel beginners als gevorderden
Aantal
Maximum 10 deelnemers
Wanneer
Zondag 23 juni 2024 van 10 tot 17 uur
Prijs
80 euro per deelnemer, incl. toegangsticket voor het museum
Waar
het MOT, Afdeling Guldendal - Guldendal 20, 1850 Grimbergen
Meebrengen
  • Lange broek, lange mouwen en gesloten schoenen zijn aangeraden
  • Draag katoenen kledij, het is mogelijk dat je kleding kleine brandgaatjes oploopt
  • Lunchpakket
Reservatie
02 270 81 11 of info@mot.be
Gelieve bij reservatie je postcode en gsm-nummer door te geven
Algemene reserveringsvoorwaarden

Ik vond de docent echt top! en het was gewoon super. - Deelnemer 2023

De uitleg en grootte van de groep waren uitstekend. We kregen alles wat we nodig hadden aan materiaal en iedereen kon op zijn eigen tempo werken. Er was vrijheid om je eigen ding te doen, zij het met iets minder begeleiding. De lesgever was heel rustig en behulpzaam, zonder te veel controle over te nemen. Hij liet ons goed onze eigen weg vinden, maar stuurde bij wanneer we een verkeerde richting insloegen. - Deelnemer 2023

Bijzonder gepassioneerde lesgever. - Deelnemer 2022