Zeis-Doe

Workshop maaien met de zeis

Tijdens deze initiatie van een halve dag zet je onder vakkundige begeleiding je eerste stappen in de zeiswereld. Je leert de zeis correct af te stellen en maakt je de basistechnieken qua maaien en wetten eigen. Haren van de zeis, dus het koud uitdrijven van de snede, wordt door de lesgever gedemonstreerd met de nodige toelichting. Enkel met een zingende zeis maai je zonder moeite grassen en kruiden vlot en leg je een mooi egaal zwad!

In het licht van de oudere technieken kan de zeis vandaag haar nut nog bewijzen. Dit werktuig biedt uiteenlopende voordelen voor wie er vlot mee om weet te gaan. Een zeis maakt geen lawaai en is niet vervuilend. Er is minder kans op wegslingerende stukken hout of steen. Planten die je wilt sparen maai je vlot omheen. En bovendien levert een inspannende ontspanning, ideaal als onthaasting voor lichaam én geest.

Lesgever
Onze begeleider Kevin Lambeets draait al twintig jaar mee als praktiserend veldecoloog én fervent gebruiker van handgereedschap. In 2018 richtte hij Zeis en Bijl op waar hij dit enthousiasme deelt via opleidingen en lezingen allerhande. Hij dompelt je tijdens de opleiding onder in de geheimen van efficiënt en veilig werken met handgetuig. Terloops vertelt Kevin over flora en fauna, over het belang van werken met respect voor de natuur en onthaasting. Een unieke dag op den buiten !

Je (oude) zeis maaiklaar maken doe je tijdens de Zeis-Repair op zaterdag 6 april 2024.

Info

Voor wie
Voor volwassenen, zowel beginners als gevorderden
Aantal
Maximum 10 deelnemers
Wanneer
Zaterdag 20 april 2024 van 13 tot 17 uur
Prijs
75 euro per deelnemer, incl. toegangsticket voor het museum
Waar
Aan het Guldendal (Guldendal 20, 1850 Grimbergen)
Meebrengen
  • Stevige schoenen
  • Werkhandschoenen
  • Eventueel eigen materiaal: zeis, wetsteen...
Reservatie
02 270 81 11 of info@mot.be
Gelieve bij reservatie je postcode en gsm-nummer door te geven
Algemene reserveringsvoorwaarden
Zeer interessant en toffe lesgever!
Deelnemer 2023

Kevin is de juiste persoon op de juiste plaats! Veel dingen geleerd. Ik kon selfmade zeisen, maar nu weet ik hoe het echt moet!
Deelnemer 2022

We leerden de basics van het werken met de zeis : afstellen van de handgrepen en het blad, wetten, en techniek van het maaien. Eerst kort gras en daarna ruwer terrein. Kevin had tijd voor iedereen en stond open voor al onze vragen, ook ivm ecologisch tuinieren. Heel leuk en leerzaam! - Deelnemer 2021

Professionele en gedreven lesgever. Smaakt naar meer! - Deelnemer 2021