Smeed-Doe

Workshop smeden met ijzer en vuur

Leer het smidsevuur temmen en onderwerp het aan jouw wetten. Leer de hamer hanteren en oefen je slagritme. Dan komen de basisbewerkingen van het smeden aan bod: strekken, klieven, stuiken en plooien. Na deze Doe heb je je eerste stappen gezet in de fascinerende wereld van de smid, de wereld van ijzer en vuur. Je maakt een eenvoudig gebruiksvoorwerp als souvenir.

Lesgever
A. Habermann, een leidend figuur in de Europese hedendaagse smeedkunst, leidt Michel Mouton binnen in de wereld van het metaal, en van het smeedijzer in het bijzonder, met oog voor schoonheid en vakmanschap, en hij brengt hem bij hoe te werken met respect voor het lichaam. De professionele carrière van Michel Mouton bestaat uit het werken met groepen mensen om kennis door te geven Hij leidt dit soort stages sinds meerdere jaren en combineert daarbij vakkennis met didactische kwaliteiten, passie met geduld.

Corona
Alle Does vinden tot nader order plaats. We zijn voorzichtig positief en verwachten dat onze workshops van juni, juli, augustus en september kunnen plaatsvinden. Aarzel niet om je nu al in te schrijven! Strooit corona toch nog roet in het eten, dan garanderen we de volledige terugbetaling

Info

Voor wie
Voor volwassenen en jongeren vanaf 14 jaar, zowel beginners als gevorderden
Aantal
Maximum 10 deelnemers
Wanneer
Zaterdag 1 augustus 2020 van 10 tot 17 uur
Waar
het MOT, Afdeling Guldendal - Guldendal 20, 1850 Grimbergen
Prijs
70 euro per deelnemer, incl. 1 gratis toegang
Meebrengen
Lange broek, lange mouwen en gesloten schoenen zijn aangeraden
Draag katoenen kledij
Het is mogelijk dat je kleding kleine brandgaatjes oploopt
Lunchpakket
Inschrijving
Tel. +32 2 270 81 11 – info@mot.be
Algemene reserveringsvoorwaarden