Smeed-Doe

Workshop over het smeden met ijzer en vuur

Leer het smidsevuur temmen en onderwerp het aan jouw wetten. Leer de hamer hanteren en oefen je slagritme. Dan komen de basisbewerkingen van het smeden aan bod: strekken, klieven, stuiken en plooien. Na deze Doe heb je je eerste stappen gezet in de fascinerende wereld van de smid, de wereld van ijzer en vuur. Je maakt een eenvoudig gebruiksvoorwerp als souvenir.

Lesgever
A. Habermann, een leidend figuur in de Europese hedendaagse smeedkunst, leidt Michel Mouton binnen in de wereld van het metaal, en van het smeedijzer in het bijzonder, met oog voor schoonheid en vakmanschap, en hij brengt hem bij hoe te werken met respect voor het lichaam. De professionele carrière van Michel Mouton bestaat uit het werken met groepen mensen om kennis door te geven Hij leidt dit soort stages sinds meerdere jaren en combineert daarbij vakkennis met didactische kwaliteiten, passie met geduld.


De laatste editie was op zaterdag 11 mei 2019.

Info

Voor wie
Voor volwassenen, zowel beginners als gevorderden
Aantal
Maximum 10 deelnemers
Prijs
68 euro per deelnemer inclusief 1 gratis toegang
Wanneer
Volgende datum nog niet gekend 
Waar
het MOT, Afdeling Guldendal - Guldendal 20, 1850 Grimbergen
Meebrengen
Lange broek en gesloten schoenen zijn aangeraden
Lunchpakket
Inschrijving
Tel. +32 2 270 81 11 – info@mot.be
Algemene reserveringsvoorwaarden

Kon je er vorige keer niet bij zijn en wil je graag op de hoogte worden gehouden? Schrijf je dan in op de Nieuwsbrief van het MOT