Zeis-Doe

Goed op weg om te zeisen dankzij deze workshop

Zet je eerste stappen in de wondere zeiswereld onder vakkundige begeleiding. Je leert hoe de zeis correct afstellen en de basistechnieken. Je gaat aan de slag met het wetten van de snede van het zeisblad. Het haren van de snede wordt gedemonstreerd met de nodige toelichting. Want enkel met een zingende zeis slaag je er in grassen en kruiden vlot en met weinig moeite te maaien en zo een mooi egaal zwad te leggen!

In het licht van de oudere technieken kan de zeis vandaag haar nut nog bewijzen. Die lijkt in het tijdperk van de bosmaaier misschien wat ouderwets en nodeloos vermoeiend. Toch heeft dit werktuig heel wat voordelen voor wie er mee om weet te gaan. Een zeis maakt geen lawaai en is niet vervuilend. Bovendien heb je ook minder kans op wegslingerende steentjes of beschadiging van planten. Volgens onze ervaren lesgever is werken met de zeis zelfs heel aangenaam voor lichaam én geest!

Zit je thuis met een oude of nieuwere (botte) zeis? Volg dan eerst de Zeis-Repair op 28 maart 2020 (uitgesteld).

Lesgever
Na een opleiding Biologie en een onderzoek naar de gevolgen van overstromingen op ongewervelden, verkoos Kevin Lambeets zich professioneel in te zetten voor natuurbescherming. Dit was niet nieuw voor hem, want al sinds 2004 is hij actief als vrijwilliger in het natuurgebied Grote Getevallei, waar hij zich toespitst op praktisch natuurbeheer en natuurstudie. Daarnaast is Kevin geïntrigeerd door handwerktuigen, ecologisch tuinieren en kunstsmeden.

Info

Aantal
Maximum 8 deelnemers
Wanneer
Zaterdag 6 juni 2020 van 13 tot 17 uur
Waar
het MOT
Prijs
52 euro per deelnemer, incl. 1 gratis toegang
Meebrengen
Eventueel je zeis
Inschrijving
Tel +32 2 270 81 11 - info@mot.be
Algemene reserveringsvoorwaarden