Zeis-Doe

Goed op weg om te zeisen dankzij deze workshop

Zet je eerste stappen in de wondere zeiswereld onder vakkundige begeleiding. Je leert hoe de zeis correct afstellen en de basistechnieken. Je gaat aan de slag met het wetten van de snede van het zeisblad. Het haren van de snede wordt gedemonstreerd met de nodige toelichting. Want enkel met een zingende zeis slaag je er in grassen en kruiden vlot en met weinig moeite te maaien en zo een mooi egaal zwad te leggen!

In het licht van de oudere technieken kan de zeis vandaag haar nut nog bewijzen. Die lijkt in het tijdperk van de bosmaaier misschien wat ouderwets en nodeloos vermoeiend. Toch heeft dit werktuig heel wat voordelen voor wie er mee om weet te gaan. Een zeis maakt geen lawaai en is niet vervuilend. Bovendien heb je ook minder kans op wegslingerende steentjes of beschadiging van planten. Volgens onze ervaren lesgever is werken met de zeis zelfs heel aangenaam voor lichaam én geest!

Lesgever
Na een opleiding Biologie en een onderzoek naar de gevolgen van overstromingen op ongewervelden, verkoos Kevin Lambeets zich professioneel in te zetten voor natuurbescherming. Dit was niet nieuw voor hem, want al sinds 2004 is hij actief als vrijwilliger in het natuurgebied Grote Getevallei, waar hij zich toespitst op praktisch natuurbeheer en natuurstudie. Daarnaast is Kevin geïntrigeerd door handwerktuigen, ecologisch tuinieren en kunstsmeden.

Info

Aantal
Maximum 8 deelnemers
Wanneer
Deze activiteit is niet gepland. Heb je er interesse in? Mail naar info@mot.be of bel naar 02 270 81 11. 
Waar
Prijs
Meebrengen
Eventueel je zeis
Inschrijving
Deze Doe is volzet, maar laat je gegevens achter, zodat we een seintje kunnen geven als er een plaats vrij komt. Tel +32 2 270 81 11 - info@mot.be Algemene reserveringsvoorwaarden