Zeis-Doe

Workshop maaien met de zeis

Tijdens deze initiatie van een halve dag zet je onder vakkundige begeleiding je eerste stappen in de zeiswereld. Je leert de zeis correct af te stellen en maakt je de basistechnieken qua maaien en wetten eigen. Haren van de zeis, dus het koud uitdrijven van de snede, wordt door de lesgever gedemonstreerd met de nodige toelichting. Enkel met een zingende zeis maai je zonder moeite grassen en kruiden vlot en leg je een mooi egaal zwad!

In het licht van de oudere technieken kan de zeis vandaag haar nut nog bewijzen. Dit werktuig biedt uiteenlopende voordelen voor wie er vlot mee om weet te gaan. Een zeis maakt geen lawaai en is niet vervuilend. Er is minder kans op wegslingerende stukken hout of steen. Planten die je wilt sparen maai je vlot omheen. En bovendien levert een inspannende ontspanning, ideaal als onthaasting voor lichaam én geest.

Lesgever

Na een opleiding Biologie en een loopbaan als wetenschappelijk onderzoeker, verkoos Kevin Lambeets zich professioneel in te zetten voor natuurbescherming en landschapsherstel. In de Grote Getevallei te Linter spendeert hij heel wat tijd als natuurbeheerder, zowel praktisch als qua natuurstudie. Daarnaast is Kevin gepassioneerd door handwerktuigen, natuurvriendelijke tuinieren en kunstsmeden. In 2018 richtte hij Zeis en Bijl op waar hij dit enthousiasme deelt via opleidingen en lezingen allerhande.

Info

Aantal
Maximum 8 deelnemers
Wanneer
niet gepland
Waar
Grasveld achter het Guldendal (Guldendal 20, 1850 Grimbergen)
Meebrengen
Stevige schoenen
Werkhandschoenen
Eventueel eigen materiaal: zeis, wetsteen...
Prijs

Inschrijven
02 270 81 11 of info@mot.be
Algemene reserveringsvoorwaarden

Kevin is de juiste persoon op de juiste plaats! Veel dingen geleerd. Ik kon selfmade zeisen, maar nu weet hoe het echt moet!
Deelnemer 2022

2021

We leerden de basics van het werken met de zeis : afstellen van de handgrepen en het blad, wetten, en techniek van het maaien. Eerst kort gras en daarna ruwer terrein. Kevin had tijd voor iedereen en stond open voor al onze vragen, ook ivm ecologisch tuinieren. Heel leuk en leerzaam! - Deelnemer 2021

Professionele en gedreven lesgever. Smaakt naar meer! - Deelnemer 2021