SWAP

SWAP is vakantie-aanbod voor tieners 12 en 15 jaar. De gemeente Grimbergen organiseert allerlei activiteiten, ook samen met het MOT.

Studio Druksel

Studio Druksel is een initiatie in druktechnieken. Je leert het verschil tussen hoogdruk, diepdruk en vlakdruk. Je maakt een cliché, dat is het ontwerp dat je steeds opnieuw kan afdrukken. Met een kleine drukpers druk je dit ontwerp af op papier. We voorzien een hoop originele materialen waarmee je zelf kan experimenteren.

Info

Prijs
6 euro per deelnemer + aankoop SWAP-pas
Wanneer
Dinsdag 13 juli 2021 van 13.30 tot 15.30 uur - afgelast
Waar
het MOT, Afdeling Guldendal - Guldendal 20, 1850 Grimbergen
Inschrijving
Via gemeente Grimbergen
2021 - Houw een steen voor het kasteel

Het kasteel staat in de steigers en de vaklui zijn druk in de weer! De SWAP-pers gingen aan de slag met hamer en beitel en houwden een steen voor het kasteel. Ze maakten de sluitsteen, de bovenste en vaak prachtig versierde steen van een boog. Ook het Prinsenkasteel heeft een mooi exemplaar. Tippen ze aan het vakmanschap van de steenhouwer?!

2019: lemen oven bouwen

Dit jaar gingen de SWAP-pers met eiken balken, bakstenen, soepele takken en veel leem aan de slag. Het resultaat was een geslaagde lemen bakoven die tijdens Zomeren in het MOT gebruikt werd om middeleeuwse lekkernijen in te bereiden.