SWAP

SWAP is vakantiewerking voor jongeren tussen 12 en 15 jaar. De gemeente Grimbergen organiseert allerlei activiteiten, ook samen met het MOT.

Houw een steen voor het kasteel

Het kasteel staat in de steigers en de vaklui zijn druk in de weer! Ga mee aan de slag met hamer en beitel en houw een steen voor het kasteel. Vandaag maken we de sluitsteen, de bovenste en vaak prachtig versierde steen van een boog. Ook het Prinsenkasteel heeft een mooi exemplaar. Tip jij aan het vakmanschap van de steenhouwer?!

Info

Prijs
4 euro per deelnemer + aankoop SWAP-pas
Wanneer
Dinsdag 11 augustus 2020 van 14.00 tot 16.00 uur - afgelast
Waar
Op het eiland van het Prinsenkasteel
het MOT, Afdeling Guldendal - Guldendal 20, 1850 Grimbergen
Meebrengen
Draag kleren die vuil mogen worden.
Inschrijving
Via gemeente Grimbergen

Hangmat knopen

De oorspronkelijke inwoners van Amerika sliepen al in hangmatten. Toen Christoffel Columbus er in 1492 voet aan wal zette en hij deze eigenaardige bedden zag, ontdekte hij meteen de voordelen. Een hangmat kan je overdag opruimen en neemt minder plaats in dan een bed. De hangmat vangt de beweging van het schip op, je wordt dus minder snel zeeziek. Vandaar gebruikten de Europese zeevaarders al snel hangmatten op hun schepen.

Maar ook op het vasteland heeft een hangmat talrijke voordelen. Je kan je eigen slaapplaats overal meenemen. De hangmat hangt een eindje boven de grond en biedt bescherming tegen slangen of ongedierte. Het is een goed geventileerde slaapplaats als het erg warm is en als het te koud is ’s nachts kan je er zelfs een vuurtje onder stoken …

Hangmatten waren eeuwenlang geliefd tijdens expedities van militairen of ontdekkingsreizigers. Vandaag zijn ze vooral populair voor ontspanning. Je kan er heerlijk in liggen schommelen of je zachtjes laten meewiegen op de wind.

Zelf je eigen hangmat knopen is één keer een paar uurtjes werk en dan lekker uitrusten. Het zou kunnen dat je hangmat nog niet klaar is tijdens de workshop, maar met deze eerste kneepjes kan je zeker thuis verder aan de slag!

Info

Prijs
4 euro per deelnemer + aankoop SWAP-pas
Wanneer
Dinsdag 25 augustus 2020 van 13.30 tot 16.30 uur - afgelast
Waar
Afdeling Guldendal - Guldendal 20, 1850 Grimbergen
Inschrijving
Via gemeente Grimbergen

2019: lemen oven bouwen

Dit jaar gingen de SWAP-pers met eiken balken, bakstenen, soepele takken en veel leem aan de slag. Het resultaat was een geslaagde lemen bakoven die tijdens Zomeren in het MOT gebruikt werd om middeleeuwse lekkernijen in te bereiden.