SWAP

SWAP is vakantiewerking voor jongeren tussen 12 en 15 jaar. De gemeente Grimbergen organiseert allerlei activiteiten, ook samen met het MOT.

Koken met het ei van Columbus

Het ei van Columbus is niet zacht of hard gekookt. Het betekent ‘een oplossing voor een probleem die heel simpel is als men er maar eenmaal op gekomen is.’

In zijn zoektocht naar een nieuwe route naar Indië heeft Christoffel Columbus Amerika ontdekt. Wist je dat we zonder deze ontdekking nooit kennis hadden gemaakt met rode pepers, paprika, maïs, kalkoen, bonen, pompoen, zonnebloemen, pinda’s, avocado’s, aardappelen en cacao?

We proberen enkele recepten en proeven natuurlijk ook!

Info

Prijs
6 euro per deelnemer
Wanneer
Dinsdag 25 februari 2020 van 14.00 tot 16.00 uur
Waar
In het Doe-kot aan de Liermolen
Meebrengen
Schort
Inschrijving
Tel +32 2 270 81 11 - info@mot.be
Algemene reserveringsvoorwaarden

Houw een steen voor het kasteel

Het kasteel staat in de steigers en de vaklui zijn druk in de weer! Ga mee aan de slag met hamer en beitel en houw een steen voor het kasteel. Vandaag maken we de sluitsteen, de bovenste en vaak prachtig versierde steen van een boog. Ook het Prinsenkasteel heeft een mooi exemplaar. Tip jij aan het vakmanschap van de steenhouwer?!

Info

Prijs
6 euro per deelnemer
Wanneer
Dinsdag 14 april 2020 van 14.00 tot 16.00 uur
Waar
Op het eiland van het Prinsenkasteel
het MOT, Afdeling Guldendal - Guldendal 20, 1850 Grimbergen
Meebrengen
Draag kleren die vuil mogen worden.
Inschrijving
Via gemeente Grimbergen

2019: lemen oven bouwen

Dit jaar gingen de SWAP-pers met eiken balken, bakstenen, soepele takken en veel leem aan de slag. Het resultaat was een geslaagde lemen bakoven die tijdens Zomeren in het MOT gebruikt werd om middeleeuwse lekkernijen in te bereiden.