Atelier Brood hele dag

Het Atelier Brood is specifiek bedoeld voor scholen en duurt een hele dag. Het toont op een actieve manier de hele weg van graankorrel tot brood.

De kinderen gaan zelf aan het werk. Ze zaaien, dorsen en wannen. Ze wagen zich aan het malen van graan tot meel. De kinderen zien ook hoe graan gemalen wordt in de Liermolen, een nog werkende watermolen.

Tenslotte maken ze hun eigen deeg, dat wordt gebakken in een oven die nog met hout wordt gestookt.

Er is lesmateriaal om na het atelier te gebruiken in de klas.

In onderstaand filmpje maak je kennis met de verschillende ingrediƫnten en met het zware werk op het veld, je leert er wat dorsen en wannen is, hoe je graan kan malen en tot slot hoe de bakker zijn deeg kneedde en brood bakte.

Info

Voor wie
1 ste, 2 de en 3 de graad Lager Onderwijs
Aantal
Maximum 25 leerlingen
Tijd
Van 9 tot 15 uur
Prijs
100 euro (forfaitair bedrag voor groep tot 10 personen) + 10 euro per extra deelnemer, begeleiders gratis Grimbergse scholen: 50 euro (forfaitair bedrag voor groep tot 10 personen) + 5 euro per extra deelnemer, begeleiders gratis
Wanneer
Tijdens het schooljaar 2023-2024 is er geen Atelier Brood wegens werken aan de Liermolen
Dinsdag, donderdag en vrijdag tijdens de maanden september, oktober, november, april, mei en juni
Begeleiding
Medewerker van het Museum
Nodig
Schort, lange haren in een staart
Waar
het MOT, Afdeling Liermolen - Vorststraat 8, 1850 Grimbergen
Reservatie
Algemene reserveringsvoorwaarden
Reserveer