Atelier MOT & GO

Tijdens dit atelier gaan de leerlingen aan de slag in onze doe-het-zelfzaak voor aandrijving en overbrenging; MOT & GO!

MOT & GO is geen echte winkel natuurlijk, maar wel een interactieve tentoonstelling. Onder begeleiding van een educatief medewerker en aan de hand van praktische proeven en opdrachten, voorwerpen, filmpjes en afbeeldingen ontdekken de leerlingen heel wat over natuurlijke aandrijving en mechanische overbrenging.

In MOT & GO ontdek je zowel nagelnieuwe werktuigen als museumstukken. Aan de hand van deze objecten leer je overbrengingen herkennen bij dagdagelijkse gebruiksvoorwerpen. MOT & GO is niet toevallig in een watermolen gevestigd. Het maalmechanisme is een spectaculair voorbeeld van natuurlijke aandrijving en mechanische overbrengingen.

Voor een vernieuwende en totale museumbeleving werken we met de Erfgoedapp. Deze app kunnen de leerlingen voor hun komst naar het museum downloaden op hun smartphone of tablet. Als dat niet mogelijk is, bieden wij aan iedere groep leerlingen een tablet aan.

De leerlingen werken in dit atelier niet alleen aan de eindtermen Techniek en Natuurwetenschappen, maar ook aan heel wat vakoverschrijdende eindtermen en ICT-vaardigheden.

Info

Voor wie
Leerlingen uit de 1 ste graad secundair onderwijs
Aantal
Maximum 25 deelnemers
Tijd
Van 10 tot 12 uur of van 13.00 tot 15.00 uur
Prijs
50 euro (forfaitair bedrag voor groep tot 10 personen) + 5 euro per extra deelnemer, begeleiders gratis
Wanneer
Dinsdag, donderdag en vrijdag van april tot en met december
Begeleiding
Medewerker van het Museum
EXTRA
Download en open de ErfgoedApp. Download de tour 'MOT & GO' in de ErfgoedApp (onder het kompas). Als dat niet mogelijk is, bieden per groepje leerlingen een tablet aan.
Waar
het MOT, Afdeling Tommenmolen - Tommenmolenstraat 18, 1850 Grimbergen
Reservatie
Mogelijk vanaf 1 mei voor het schooljaar dat volgt
Tel. +32 2 270 81 11 – info@mot.be
Algemene reserveringsvoorwaarden