Schatten van Vlieg

Hoor jij wat ik hoor?

Kan je met klompen geruisloos over kasseien stappen? Klinken middeleeuwse scheten extra luid? Kan je met een wasbord muziek maken? Vlieg verklapt je weetjes en laat je met heel wat werktuigen geluiden en muziek maken. Ga je mee op zoek naar zijn schatkist? Hopelijk heb je geen proppen in je oren en breng je de zoektocht tot een goed einde!

Om de opdrachten van Vlieg op een veilige en aangename manier te verkennen, krijgt elk gezin in het MOT een zelfbedacht werktuig mee: je kan er mee kloppen, wrijven, trekken en trommelen zonder je handen te gebruiken!

Ga ook langs bij onze vrienden van Volkssterrenwacht MIRA, want ook daar heeft Vlieg een schat verstopt!

Info

Voor wie
Kinderen van 3 tot 12 jaar en hun (groot-)ouders.
De jongere kinderen hebben hulp nodig van hun (groot-)ouders.
Voor kinderen jonger dan 3 jaar zijn er enkele aangepaste opdrachten.
Tijd
De schattenjacht duurt ongeveer een half uur.
Prijs
Gratis (exclusief toegang) .
Wanneer
In juli en augustus, elke weekdag, in het weekend en op feestdagen van 10 tot 17 uur.
Waar
het MOT, Afdeling Guldendal - Guldendal 20, 1850 Grimbergen
Reservatie
Reserveer je bezoek aan het Guldendal en het Prinsenkasteel.

MOT dat staat voor museum voor oude technieken: wij vinden dat het staat voor Mega Ongelofelijk Tof!! Wat een leuk museum: doen staat voorop. De zoektocht van vlieg zit tot in de puntjes in elkaar voor klein en groter. Wat een verrassing!! Het museum, het prinsenkasteel, de molens: wauw!! Wij deden ook de zoektochtjes van Molly erbij, super fijn ook. Ik zou zeggen ga naar Grimbergen en laat je verwonderen! Dankjewel mensen van het MOT!!! Ik schrijf nog wat meer neer op www.curieuzeneuzekes.be. - Elke (Uit met Vlieg, 2020)

Super tof. Het leukste vond ik het feit dat ik een duifje mocht verstoppen in de gaten van het kasteel! - Lutgart (Uit met Vlieg, 2020)

Topdag gehad in het MOT! Na de geslaagde workshop ‘nachos maken’ op de prachtige binnenkoer, deden we nog de toer van het museum. Overal leuke opdrachtjes voor nieuwsgierige kleuters! Ook het prinsenkasteel was heel leuk aangekleed met hier en daar een doe-opdracht zodat de kindjes de hele tijd geboeid blijven. - Eva (Uit met Vlieg, 2020)

Net als de voorbije jaren met de kleinkinderen (7 en 3 jaar oud) deze zoektocht afgewerkt. Zowel in het museum MOT als buiten in het Prinsenbos als aan de ruïne van het Prinsenkasteel zijn opdrachten uit te voeren. Het thema rond geluid werd heel goed uitgewerkt en leuk dat het telkens andere opdrachten zijn. We hebben de code gekraakt en de schat als echte jagers ontdekt. Een aanrader zelfs op een regenachtige dag. - Beauval (Uit met Vlieg, 2020)

Een uitje dat aan alle criteria voldoet! Met weinig verwachtingen trokken we op een woensdag naar Grimbergen om deel te nemen aan de workshop 'Nachos maken'. Een fijne interactieve workshop waar groot en klein plezier aan beleefde, de setting gaf een grote meerwaarde. Na een gezellige picknick deden we de schatten van vlieg. Met een hamer trokken we erop uit! Het was een zeer attractief tochtje waarbij het interessante steeds aan het aangename gekoppeld werd. Eenmaal bij het kasteel aangekomen slaat de verbeelding van de kinderen op hol. De leuke spelletjes op de verschillende verdiepingen zorgen voor top-momentjes en leuke herinneringen. Ons zie je zeker terug! - Karolien (Uit met Vlieg, 2020)