Schatten van Vlieg

Kan je met klompen geruisloos over kasseien stappen? Klinken middeleeuwse scheten extra luid? Kan je met een wasbord muziek maken? Vlieg verklapt je geheime weetjes en laat je met heel wat werktuigen geluiden en muziek maken. Ga je mee op zoek naar zijn schatkist? Hopelijk heb je geen proppen in je oren en breng je de zoektocht tot een goed einde!

Om de opdrachten van Vlieg op een veilige en aangename manier te verkennen, krijgt elk gezin in het MOT een zelfbedacht werktuig mee: je kan er mee kloppen, wrijven, trekken en trommelen zonder je handen te gebruiken!

Ga ook langs bij onze vrienden van Volkssterrenwacht MIRA, want ook daar heeft Vlieg een schat verstopt!

Info

Voor wie
Kinderen van 0 tot 12 jaar en hun (groot-)ouders.
Tijd
De schattenjacht duurt ongeveer een half uur.
Prijs
Gratis (exclusief toegang) .
Wanneer
In juli en augustus, elke weekdag, in het weekend en op feestdagen van 10 tot 17 uur.
Waar
het MOT, Afdeling Guldendal - Guldendal 20, 1850 Grimbergen
Reservatie
Vooraf inschrijven is niet nodig.

De twee kleinkinderen van 6 en 2,5 jaar oud hebben vandaag de schat van de vlieg gevonden in het MOT te Grimbergen. Zowel binnen in het museum als buiten rond de ruïne van het Prinsenkasteel waren opdrachten die opgelost moesten worden. Leuk dat de link gelegd werd tussen kruiden, oude gereedschappen en smaken. De uitleg per voorwerp was interessant en ze hebben hun speurtocht goed beëindigd. Het Guldendal ligt rustig in het centrum van Grimbergen en er is voldoende parking. - Beauval (Uit met Vlieg)

Zeer leuk de schattentocht. In het mooie bos en de schat te zoeken na een leerrijke speurtocht door het museum. - Vleermuis (Uit met Vlieg)

Super mega leuk! Zeker de extra schat was heel tof om te vinden! Gedaan met 3 kids van 4, 9 en 11 jaar. - Kristof (Uit met Vlieg)

Leuke zoektocht op een prachtig domein! Net uitdagend genoeg om mijn kabouters een namiddag geëngageerd te houden. En fier dat ze waren toen ze de code gekraakt hadden. - Etji (Uit met Vlieg)