Schatten van Vlieg

Ruik jij wat ik ruik?

De bewoners van het museum hebben gekke manieren om hun tanden en mond schoon te houden. Deze gekke manieren gaan samen met rare geuren… De hoefsmid flost zijn tanden met paardenhaar, de wasvrouw spoelt haar mond met zeepsop en de steenkapper gebruikt fijne steentjes om zijn gebit te schrobben. Enkel de prins gebruikt een tandenborstel en tandpasta. Maar… één van de bewoners is niet meer blij met de manier om zijn of haar tanden schoon te maken en heeft daarom de tandenborstel en tandpasta van de prins gestolen. Hij loopt al dagen met een vieze adem rond en durft niet meer buiten te komen. Hier zit letterlijk een luchtje aan… Help jij de prins met het ontmaskeren van de leugenaar? De prins trakteert je op een frisse beloning!

Info

Voor wie
Kinderen van 3 tot 12 jaar en hun (groot-)ouders.
De jongere kinderen hebben hulp nodig van hun (groot-)ouders.
Tijd
De schattenjacht duurt ongeveer een uur.
Prijs
Je betaalt enkel de  toegangsprijs
Wanneer
Tijdens de zomervakantie
In juli en augustus, elke weekdag, in het weekend en op feestdagen van 10 tot 17 uur.
Waar
het MOT, Afdeling Guldendal - Guldendal 20, 1850 Grimbergen

MOT dat staat voor museum voor oude technieken: wij vinden dat het staat voor Mega Ongelofelijk Tof!! Wat een leuk museum: doen staat voorop. De zoektocht van vlieg zit tot in de puntjes in elkaar voor klein en groter. Wat een verrassing!! Het museum, het prinsenkasteel, de molens: wauw!! Wij deden ook de zoektochtjes van Molly erbij, super fijn ook. Ik zou zeggen ga naar Grimbergen en laat je verwonderen! Dankjewel mensen van het MOT!!! Ik schrijf nog wat meer neer op www.curieuzeneuzekes.be. - Elke (Uit met Vlieg, 2020)

Super tof. Het leukste vond ik het feit dat ik een duifje mocht verstoppen in de gaten van het kasteel! - Lutgart (Uit met Vlieg, 2020)

Topdag gehad in het MOT! Na de geslaagde workshop ‘nachos maken’ op de prachtige binnenkoer, deden we nog de toer van het museum. Overal leuke opdrachtjes voor nieuwsgierige kleuters! Ook het prinsenkasteel was heel leuk aangekleed met hier en daar een doe-opdracht zodat de kindjes de hele tijd geboeid blijven. - Eva (Uit met Vlieg, 2020)

Net als de voorbije jaren met de kleinkinderen (7 en 3 jaar oud) deze zoektocht afgewerkt. Zowel in het museum MOT als buiten in het Prinsenbos als aan de ruïne van het Prinsenkasteel zijn opdrachten uit te voeren. Het thema rond geluid werd heel goed uitgewerkt en leuk dat het telkens andere opdrachten zijn. We hebben de code gekraakt en de schat als echte jagers ontdekt. Een aanrader zelfs op een regenachtige dag. - Beauval (Uit met Vlieg, 2020)

Een uitje dat aan alle criteria voldoet! Met weinig verwachtingen trokken we op een woensdag naar Grimbergen om deel te nemen aan de workshop 'Nachos maken'. Een fijne interactieve workshop waar groot en klein plezier aan beleefde, de setting gaf een grote meerwaarde. Na een gezellige picknick deden we de schatten van vlieg. Met een hamer trokken we erop uit! Het was een zeer attractief tochtje waarbij het interessante steeds aan het aangename gekoppeld werd. Eenmaal bij het kasteel aangekomen slaat de verbeelding van de kinderen op hol. De leuke spelletjes op de verschillende verdiepingen zorgen voor top-momentjes en leuke herinneringen. Ons zie je zeker terug! - Karolien (Uit met Vlieg, 2020)