Wat te doen tijdens de zomervakantie?

In het Guldendal kan je met de kinderen terecht voor een museumbezoek met opdrachtjes, de speurtocht met Molly de mot, de speelzolder, de spannende beklimming van de toren van het Prinsenkasteel, de avontuurlijke speelzone...

Kom ook eens Zomeren in het MOT met extra kinderworkshops.

Zoek hier een schat van vlieg


Proef jij wat ik proef?

Diep in het Prinsenbos, tussen de hoge bomen en dichte struiken, woont een gemene heks in een vervallen huisje. Ze ziet groen van jaloezie wanneer ze hoort dat er een knappe prins in het oude kasteel komt wonen. De prins heeft namelijk alles wat zij niet heeft: een rug zonder bult, een gave huid, een rechte neus en een hart voor mensen en dieren. Op een dag verandert ze de prins in een lelijke pad. Haar gemene lach weerklinkt door het bos. Nu zal de prins voor altijd lelijk blijven.

Helaas, sprookjes bestaan niet. De pad wordt geen prins als je hem kust. Je kan de betovering alleen verbreken door een toverdrank te brouwen. Gelukkig vind je in en rond het museum allerlei interessante ingrediënten. Ga samen met Vlieg op zoek. Vind jij welke ingrediënten er in het recept van de toverdrank moeten? Schrik niet, er zijn vreemde en vieze dingen bij zoals krekels, duivenbillen en geraspte zeep. Hopelijk ben je niet bang om te proeven… De prins zal je eeuwig dankbaar zijn.

Info

Voor wie
Kinderen van 3 tot 12 jaar en hun (groot-)ouders.
De jongere kinderen hebben hulp nodig van hun (groot-)ouders.
Tijd

Je mag rekenen op ongeveer een uur zoekplezier!                                                         Voordien of nadien kan je iets drinken in de picknickbar.

Wanneer
Elke dag tijdens de zomervakantie van 10 tot 17 uur.
Van maandag 1 juli tot zaterdag 31 augustus.
Prijs
Je betaalt enkel de toegangsprijs.
Waar
het MOT, Afdeling Guldendal - Guldendal 20, 1850 Grimbergen
De schattenjacht vindt zowel binnen (in het kasteel en de tentoonstellingen van het museum) als buiten plaats (rond onze bijgebouwen en in het nabijgelegen park).
Reservatie
Zonder reservatie.
Spaarkaart

Deze zomer heeft Vlieg 3 schatten verstopt in Grimbergen:

Op elke locatie kan je een stempel verdienen door op schattenjacht te gaan. Wanneer je minstens twee van de drie schatten in Grimbergen vindt, maak je kans op superleuke prijzen. Wie weet win je een verkenningsvlucht boven Grimbergen!