Vakwerk in het MOT

Interesse in vakwerk en zin om ermee aan de slag te gaan? Dan ben je hier aan het juiste adres! Sinds 2017 bieden we een Stage vakwerk aan voor volwassenen, waarbij de deelnemers alle technieken kunnen aanleren en inoefenen. Zo konden we aan het MOT al twee nieuwe vakwerkgebouwtjes optrekken, de bijenhal en het Wan-kot aan de Liermolen. 

Er is duidelijk veel interesse, het is dan ook een boeiend onderwerp waarin heel wat oude technieken en immaterieel erfgoed samenkomen. Het MOT gaat zijn werking rond vakwerk in de komende jaren verder uitbouwen. Zoals steeds bundelen we onze ervaringen en kennis op onze website in deze gloednieuwe projectpagina. Rijk ge├»llustreerd met originele foto's en filmmateriaal, krijg je hier een boeiende inkijk in allerlei aspecten van vakwerk aan de hand van onze eigen realisaties.   

In 2021 beginnen we aan een ambitieus, meerjarig experiment met het ontwerp en de bouw van een hedendaags atelier in vakwerk, waarin oude en nieuwe bouwtechnieken op een innovatieve manier worden gecombineerd. Tijdens de bouw zullen we alle fasen in beeld brengen en op deze pagina ontsluiten. Dit project wordt gerealiseerd met de steun van de provincie Vlaams-Brabant. 

Hou deze pagina in de gaten om de updates te volgen. Je kan je ook inschrijven op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van onze acties. 

Onze vakwerkgebouwen

Schuur Tommenmolen 

Bijenhal Liermolen

Wan-kot Liermolen

Meester-leerlingtraject