Opzoeken

Algemeen zoeken

Doorzoek de hele website door een trefwoord in te voeren of kies hierboven een databank om specifiek te zoeken

Zoeken


Zoekresultaten 14,001 - 14,010 15,361 resultaten gevonden
Andere gebruiken
Andere gebruiken van de oven Naast het bakken van het brood werd de warmte van de oven nog voor allerlei andere doeleinden gebruikt: tijdens of na het bakken van het brood werd er ook plaats voorzien voor het bakken van vlaaien, peperkoek, appelbroodjes of andere lekkernijen voor de kinderen. men droogde in de nog warme oven peren, appels en pruimen. Om te drogen zijn de harde perensoorten goed zoals trichter- of hereperen, langeloren, korsenijsperen, spineelperen, dikstaartperen. De peren worden in verscheidene keren (4 à 5 maal) gedroogd. Daarna zien ze er zwart en vol rimpels uit. Bakpruimen werden als laatste in de oven gedroogd, soms op bruin papier. Om barsten tegen te gaan mocht de oven niet warmer dan 60° C zijn. op het ovengewelf werd het zaaigoed voor de moestuin gelegd. In de oven werden kleine veldvruchten en zaden gedroogd: erwten, bonen, klaverbollen, koolzaad, raapzaad, enz. in de bijna afgekoelde oven kon men pluimen drogen die, wanneer ze mals genoeg waren, gebruikt werden...
Takkenbos binden
Beton of mortel
Aanmaken van beton of mortel met de schop "Kies een schone ondergrond, zoals bijvoorbeeld een houten of ijzeren plaat, waar je de bestanddelen in afnemende verhoudingen op een hoop schept. Voor het beton is dat eerst het grind, dan het zand en de cement; voor de bastaardmortel is dat eerst het zand, dan de cement en de kalk. Meng alles, door rondom telkens weg te scheppen en bovenop de hoop te gooien tot deze een gelijke kleur heeft gekregen. Maak de hoop wat platter met middenin een kuil, waarin je een deel water giet. Vanaf de buitenkant van de kuil worden de bestanddelen in het water geschept. Herhaal dit tot alles een egale brij vormt. Als je bij het achteruittrekken met de snede van de schop, ribbels kunt maken, is het mengsel klaar."
Vorm ovenvloer
Afmetingen en vorm van de ovenvloer Afmetingen van de ovenvloer Theoretisch is de breedte van de ovenvloer gelijk aan 3/4 van de lengte. Bredere ovens zouden slechter verwarmen; diepere ovens hinderen het makkelijk "inschieten" van de deegballen en het "uittrekken" van de gebakken broden.
Bekleden van het gewelf
Aanmaken van leem voor het bekleden van het gewelf
Meer weten?
PAM 500 TILQUIN GARANTI FORGÉ NOGENT RAZOR-SILVER-STEEL
J. JAMART FILS 194. CH. DE WATERLOO BRUXELLES INOXYDABLE
TILQUIN A BRUXELLES 5 GALERIE DE LA REINE
D. LEGROS-PETIT GEMBLOUX