Opzoeken

Zoek op heel de website

Zoek op heel de website door een trefwoord in te voeren of kies hierboven een databank om specifiek te zoeken

Zoeken


Zoekresultaten 15,001 - 15,010 15,110 resultaten gevonden
Ondersteunende laag
Het plaatsen van een ondersteunende laag
Onderbouw
Bouwplan
Bouwplan Gerrit Van den dries heeft samen met het MOT een bouwplan opgesteld om een goed functionerende oven te bouwen. We opteren voor een bakoven waarin een achttien à twintigtal broden (diameter ca. 25 cm; ca. 800 gr) in één keer kunnen gebakken worden.Download hier de plannen. Wil je een kleinere oven bouwen? Tijdens de Stage bouw zelf je oven wordt er een oventje gebouwd voor ca. 8 à 10 broden. Download hier de plannen.
Hoeveelheden berekenen
Hoeveelheden berekenen Heb je andere afmetingen of een andere opbouw van je oven dan het bouwplan, dan kan je de hoeveelheid materiaal berekenen aan de hand van volgende tips:
Bouwmaterialen
Bouwmaterialen algemeen We stellen hier de verschillende materialen voor die kunnen gebruikt worden om een bakoven te bouwen. De aangegeven waarden worden gebruikt in normale omstandigheden. Ze zullen niet in alle gevallen correct zijn. Zo moet je bij kouder weer andere verhoudingen hanteren; de verhoudingen van de mortel zijn afhankelijk van de druksterkte van de baksteen, enz. Ook kan niet elk materiaal overal gebruikt worden. Aan de kust moet de mortel bijvoorbeeld tegen zoutafzettingen van de zee bestand zijn. Ga dus steeds na welke materialen in jouw buurt doorgaans gebruikt werden, zo weet je of ze geschikt zijn.
Werken met de zeis
Guldendal
Guldendal Het Guldendal maakte eeuwenlang deel uit van de hoeve die hoorde bij het Prinsenkasteel. Die kasteelhoeve werd in de 17de eeuw opgetrokken. De zogenaamde paardenstallen, het huidige Guldendal, werd in de 20ste eeuw verscheidene malen verbouwd en gerestaureerd. In 1978 werden ze door de Gemeente Grimbergen aangekocht en sinds 1980 doen ze dienst als hoofdgebouw van het MOT. Hier is de administratieve zetel gevestigd en wordt het personeel gehuisvest. Op het domein van het Guldendal richtte het museum een smidse en een hoefstal in voor smeeddemonstraties. Voor het gebouw bevindt zich een natuurlijke speelruimte waar de kinderen zich kunnen uitleven. Achter het gebouw is er een waterput die gebruikt wordt tijdens het atelier . In 2022 starten we met de bouw van een gloednieuwe werkplaats in vakwerk achteraan het Guldendal.  Ruïnes van het Prinsenkasteel Op een boogscheut van het Guldendal, middenin de vijver van het Prinsenbos, torenen de resten van het Prinsenkasteel hoog uit boven de bomen. Het eens...
Tijdelijke uitbating
Laatste kans om café Liermolen tijdelijk uit te baten voor de restauratie
Inleiding Atelier Brood
MOT & GO