werktuig
            Snijroller (groente-) (m.)
            Keukengerei met snijwieltjes waarmee men peterselie, munt, uien, enz. op 
een snijplank fijn kan snijden (zie ook snijmolentje). Eén model bestaat 
uit één of twee reeksen metalen snijwieltjes (ca. 3-4 cm doorsnede) en een 
recht handvat bovenaan.  Een ander model heeft een reeks grotere 
snijwieltjes (ca. 8 cm doorsnede) rond een as, die in een plastic kap 
bevestigd is. Met deze snijroller kan ook groente, vlees, vis, fruit, 
noten, e.d. fijn gesneden worden. Wanneer de as uitgetrokken wordt, kunnen 
de snijwieltjes uit de kap genomen worden om ze af te wassen. Bij sommige 
van deze laatste modellen kan de roller vervangen worden door een andere 
met breed getande snijwieltjes. Wanneer men daarmee over een lapje vlees 
rolt, worden zelfs de fijnste vezels doorgesneden (zie ook vleesvermalser 
(hand)). [MOT]