Opzoeken

Zoek op heel de website

Zoek op heel de website door een trefwoord in te voeren of kies hierboven een databank om specifiek te zoeken

Zoeken


Zoekresultaten 11 - 20 15,113 resultaten gevonden
Wat is wat?
Wat is wat? Bakoven Met bakoven bedoelen we hier een oven die met hout warm gemaakt wordt en waar brood in gebakken wordt. Zo'n oven kan zich zowel binnenshuis als buitenshuis bevinden. In dat laatste geval kan hij tegen het woonhuis, een stal of een schuur gebouwd zijn, volledig vrij staan of een onderdeel zijn van een bakhuis.
Wetgeving
Wetgeving Eigenaars opgelet... Een bestaande bakoven of bakhuis mag je niet zomaar afbreken, herbouwen of verbouwen. Je mag ook niet zomaar een nieuwe bakoven bouwen. Daarvoor heb je een stedenbouwkundige vergunning nodig, die je kan aanvragen bij het plaatselijke gemeentebestuur. Voor je iets gaat veranderen aan jouw bakoven of bakhuis of voor je aan het bouwen slaat, neem je best tijdig contact op met de dienst ruimtelijke ordening van de gemeente. Daar zal men je verder informeren en begeleiden bij de aanvraag. De bakovens en bakhuizen vallen onder artikel 99 van het Decreet van 18 mei 1999 houdende de organisatie van de ruimtelijke ordening. Hieronder geven we je alvast dit artikel mee:
Zoek op beroep
ID-DOC: zoek op beroep
Spreekwoorden en zegswijzen
Spreekwoorden en zegswijzen De technieken zijn overal. Het is dan ook geen wonder dat ze ook in de omgangstaal sporen nalaten. Technische beginselen en vergelijkingen worden er overgenomen en krijgen een ruimere of een figuurlijke betekenis. Heel wat technieken behoren nu tot het verleden en velen onder ons kennen ze niet meer. Het gevolg is dat we de zegswijzen en spreekwoorden die erop berusten, niet meer juist begrijpen, hoewel we er nog veel van dagelijks gebruiken. In dit hoofdstuk brengen we de spreekwoorden en zegswijzen van technische oorsprong samen die in de MOT-NEWS verschijnen. Ze worden ruwweg ingedeeld in HUISHOUDEN LANDBOUW DIEREN AMBACHTEN VERVOER
Landbouw
Spreekwoorden en zegswijzen: landbouw
Ambachten
Spreekwoorden en zegswijzen: ambachten
Dieren
Spreekwoorden en zegswijzen: dieren
Vervoer
Spreekwoorden en zegswijzen: vervoer
Huishouden
Spreekwoorden en zegswijzen: huishouden
Montage Pietersoven
Montage