Opzoeken

Zoek op heel de website

Zoek op heel de website door een trefwoord in te voeren of kies hierboven een databank om specifiek te zoeken

Zoeken


Zoekresultaten 81 - 90 15,050 resultaten gevonden
Welk hout?
Smidstekens in België
Op werktuigen treft men vaak allerhande tekens aan: figuren, letters, cijfers. Die tekens kunnen naar de fabrikant verwijzen (bv. La guêpe van Paul Dubois) of naar de plaats waar het stuk gefabriceerd werd (bv. Gembloux), de kwaliteit (bv. acier garanti) of een eigenschap (bv. inoxydable) onderstrepen, waarschuwen dat er een octrooi hangend is of bestaat, de naam van het voorwerp vermelden, zelfs een gebruiksaanwijzing geven enz. Daarnaast kan het ook gaan om eigendomstekens of om versiering.
Houten pomp boren
Experiment pompboren Op deze pagina vind je allerlei informatie over houten waterpompen, het ambacht pompboorder en het doorboren van houten stammen. In het voorjaar van 2019 deed het MOT een uniek experiment, Samen met houtbewerkers Luc Verachtert en Mathijs Huyghebaert vervaardigden we een houten waterpomp uit een eiken boomstam met behulp van de originele handwerktuigen. Je kan hier het verslag en heel wat beeldmateriaal bekijken. De talrijke filmopnames verschenen ook op het Youtube-kanaal van het MOT. Lees zeker ook dit mooie artikel in Faro over het project.
Molens maken de Maalbeek
Aanbod voor groepen
Pizza 'telier
Pizza'telier
Prinsenkasteel
Atelier Wassen
Personen met een visuele handicap
Personen met een visuele handicap Bij een individueel bezoek aan het Museum kunnen slechtzienden gebruik maken van aangepaste zaalteksten op groot formaat. Vraag ernaar aan de balie. Het MOT is een echt doe-museum en wil dat ook zijn voor blinden en slechtzienden. Daarom biedt het Museum aangepaste rondleidingen aan. Deze zijn zo opgevat dat de persoon met een visuele handicap vergezeld wordt door een ziende persoon. Daarnaast worden ook verschillende maatregelen getroffen om het bezoek veiliger en comfortabeler te maken.Neem contact op met de Educatieve Dienst: +32 2 270 81 11 of mail naar info@mot.be voor meer informatie.
Combi MIRA